Robotmaaier kopen? Wij helpen je op weg!

De ideale robotmaaier voor jouw gazon!

Een robotmaaier of een maairobot is een automatische grasmaaier. Zo’n robotmaaier is een automatisch apparaat dat jouw gazon helemaal zelf maait. Zelf klungelen met een handmatige grasmaaier, de rommel die erbij komt kijken en het vrijmaken van jouw kostbare tijd: het is allemaal verleden tijd met robotmaaiers. Hoe vind jij nou een goede robotgrasmaaier en is zo’n automatisch apparaat wel geschikt voor jouw grote of kleine tuin? Wij van Jan Petter B.V. helpen je graag bij het vinden van jouw ideale robotmaaier. Dus een geschikte robotmaaier kopen doe je zo:

De voordelen van een robot grasmaaier

We zetten de drie belangrijkste voordelen voor je op een rijtje.

Een robotgrasmaaier neemt jou al het werk uit handen. Het automatische apparaat kan volledig zelf jouw gazon maaien en onderhouden. Je hoeft geen tijd meer vrij te maken en al zwetend en bukkend het gras te maaien. Bij de aanschaf van een robotmaaier zit een laadstation. Deze verlaat de grasmaaier zelf en hij keer weer terug als de accu bijna leeg is. Stel zelf het gewenste maaischema in en jouw gazon wordt perfect onderhouden zonder dat jij daar enig omkijken naar hebt.

Mensen met hooikoorts hebben baat bij een maairobot. Als jij het gazon handmatig maait, dan moet je na het maaien ook nog eens al het gemaaide gras opvegen en opruimen. Met een maairobot hoeft dit niet meer. De robot versnippert het gras tot hele kleine snippers. Deze snippers kunnen blijven liggen omdat het dan als bemesting gebruikt wordt. Doordat de robotmaaier continu de grastopjes van het gras afmaait, is het voor het groen niet meer mogelijk om allergenen te verspreiden.

Een robotmaaier kan op vele soorten grond zijn werk doen. Je hoeft geen perfect aangelegde tuin te hebben om een robotmaaier jouw gazon te laten maaien. Het apparaat is prima in staat om te maaien als er hellingen en oneffenheden in het gras zijn. Sommige apparaten kunnen hellingen aan tot wel 45%!

De beste robotmaaier kopen

Voordat je investeert in een robotmaaier, wil je natuurlijk wel zeker weten dat je een goed apparaat in huis haalt. Het is daarom erg belangrijk dat jij je van tevoren inleest. Bekijk de voor- en nadelen van de verschillende robot grasmaaiers. Heb je daar nu geen zin in en wil je gewoon gelijk aan de slag, dan hebben we hieronder een mooi overzicht van onze beste en meestverkochte maairobots staan. Wil je graag wat meer advies, neem dan gewoon even contact op. Vinden we leuk!

 

Robotmaaier installatie (robotmaaier laadstation plaatsen)

Robotmaaier kopen gelukt? Het gebruik van zo’n maairobot is erg eenvoudig. De robotmaaier doet immers al het werk in de tuin. Zodra jij jouw nieuwe robotmaaier hebt ontvangen is het belangrijk dat je een goede plek voor het laadstation kies. De robotmaaier installatie kan je het beste ergens aan de rand van jouw gazon plaatsen. Dit moet wel in de buurt van stroomvoorziening zijn. Zorg ervoor dat de maairobot het laatste stuk in één rechte lijn naar het laadstation kan rijden. Zo weet je zeker dat de robot goed opgeladen wordt.

Kom langs voor gratis en vrijblijvende demonstratie en advies 

Of je nu een klein of groot gazon hebt, een robotmaaier kan bijna elk gazon maaien. Wil jij een robotmaaier kopen maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Bij Jan Petter B.V. helpen wij je graag bij het vinden van een geschikte maaimachine. Daarom ben je altijd welkom voor een demonstratie en helpen we je bij de installatie van jouw maaier.

13 + 6 =