Laswerk | Lassen is ons vak!

Laswerk in de regio Den Helder, Anna Paulowna, Schagen of Wieringen gezocht?

Heb je laswerk in de regio Den helder, Anna Paulowna, Schagen of Wieringen nodig? Dan ben je bij Jan Petter B.v. aan het juiste adres. Dankzij jarenlange ervaring kun je bij ons namelijk  terecht voor allerlei soorten laswerkzaamheden. We gebruiken daarvoor verschillende lasmethoden, waaronder TIG, MIG/MAG en elektrodenlassen. 

De verschillende lasmethoden

Lassen is een vorm van metaalbewerking en heeft als doel om 2 metaaldelen aan elkaar te smelten. Welke lasmethode we toepassen hangt af van de lasklus, het materiaal, het gebruik en de uiteindelijke afwerking.Welke lasmethode het beste bij jouw klus past hangt af van verschillende factoren. Samen met jou bekijken we vooraf op welke manier we gaan lassen. Dit doen we door te kijken naar het materiaal, de constructie, het gebruik en wat het afwerkingsniveau moet zijn.Hieronder vind je een korte toelichting van de verschillende lasmethoden.

 

MIG/MAG lassen
De MIG/MAG lastechniek is waarschijnlijk de meest gebruikte manier om te lassen door professionele lasbedrijven. Tijdens MIG/Mag lassen komt de lasdraad namelijk automatisch en continu op de door jouw gekozen snelheid uit de lastoorts. Tijdens het lassen heb je hebt dus bijna geen omkijken naar het toevoegmateriaal. Hierdoor is deze lastechniek snel en nauwkeurig en wordt daarom veel gebruikt in de metaalwereld. 

TIG lassen

Met TIG lassen voeg je zelf het toevoegmateriaal toe, hierdoor heb je constant 2 handen nodig. Dit is ook de reden dat deze lastechniek, door veel lassers, als de moeilijkste methode wordt beschouwd. Maar hierdoor is het wel mogelijk om een kwalitatief hoogwaardige las te leggen. Door dee eigenschappen is de TIG lasmethode vooral geschikt voor aluminium en hoog gelegeerde staal zoals RVS. Ook bij dunne platen laag gelegeerde staal soorten is TIG lassen zeer geschikt.

 

Electrode lassen

Booglassen ofwel electrode lassen wordt veel gebruikt als er op moeilijke plekken of buiten gelast moet worden. Deze methode is redelijk traag in vergelijking met MIG/MAG lassen en minder geschikt om heel erg nauwkeurig mee te werken. Maar voor sommige klussen is deze methode toch de beste oplossing.

 

Autogeen lassen

Dit lassen gebeurd met een brander en lasdraad. Er wordt een smeltbad gemaakt en dan materiaal toegevoegd. De temperatuur is bij autogeen lassen vaak meer dan 1500 graden celcius. Met deze methode kunnen we ook hoog temperatuur solderen met materialen zoals brons of zilver. Dit is de reden dat deze klassieke las/soldeer methode nog steeds gebruikt wordt.

WIJ LASSEN (BIJNA) ALLES AAN ELKAAR

Bekijk onze andere werkzaamheden

Wij zijn specialist in laswerk, draaiwerk, constructiewerk, reparatie en onderhoud van metaal. Daarnaast leveren wij graag maatwerk op het gebied van metaalbewerking en denken we graag met u mee. Dus komt u uit de regio Anna Paulowna, Den helder, Schagen of Wieringen? Neem dan gerust contact met ons op of klik op de werkzaamheden voor meer informatie.

Hulp of advies nodig met uw laswerk?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, vinden we leuk!

3 + 8 =